Dezvoltare personala

Ce inseamna teama pentru tine?

❄️Teama de esec este cea care iti ofera neincrederea cand vine vorba de actiune si rezultate pe care le-ai putea avea.

?Teama de esec nu te lasa sa incepi sau sa faci treaba cum trebuie, pentru ca tu nu crezi ca esti in stare sa o faci si stii inauntrul tau ca ai sanse mari sa o dai in bara. Moment in care preferi sa nu mai faci nimic, ca sa nu muncesti pentru un esec

.?Teama de succes este mult mai perfida. In momentul in care esti aproape sa reusesti (succesul de multe ori apare ca o finalitate), emotia creste foarte mult. Atat de mult incat o percepi ca pe o anxietate, cateodata la cote apropiate de atacul de panica. O emotie pozitiva atat de puternica incat devine negativa prin valorile ei.


?Modalitati de a invinge teama de succes/ esec

Nu, nu este o greseala, teama de succes/ esec e un fenomen cat se poate de real. Care sunt mecanismele sale, si cum se manifesta, aflam in cele ce urmeaza.

Sursele temerilor.

De ce ne este teama sa avem succes, sa ajungem sa obtinem ceea ce ne dorim? Ce consideram esec?Unul dintre cele mai mari obstacole care sta intre noi si visurile noastre este teama.Si, pe cat de ciudat ar suna, ni se poate intampla ca teama cea mai mare sa nu fie legata de neatingerea obiectivelor, ci, din contra, tocmai de indeplinirea lor.In functie de valorile personale, de experienta de viata sau de modul in care am invatat sa asimilam succesul / esecul si  efectele sale, fiecare dintre noi defineste si intelege succesul sau esecul intr-un mod unic si personal.Drept exemplu, ceea ce pentru unii inseamna o oportunitate, pentru altii poate insemna limitarea a ceea ce exista in prezent sau poate chiar pierderea unor avantaje. Iar in momentul in care succesul capata o conotatie negativa, teama de succes se instalează pe nesmtite. Esecul insa – poate fi denumit experienta – o suma de strategii cu rezultate diferite care te cizeleaza si te pregatesc pas cu pas cu pentru ceea ce ti ai propus . Ce poti face este sa te bucuri de proces , de realizari mici – si de rezultat infruntandu -ti indoiala .
Dacă ai nevoie de ghidare și ajutor nu ezita sa îmi scrii despre teama ta .

Cu drag,

Loredana

198 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *