3 paşi pentru a te simţi mai bine după mesele copioase

3 paşi pentru a te simţi mai bine după mesele copioase

După mesele bogate de sărbători probabil că iti simţi corpul greoi şi balonat. Cu siguranţă nimeni nu are chef să se apuce de sport chiar acum, aşa că iată care sunt propunerile melepentru o mică detoxifiere post-sărbători!

1.Consumă apă în cantitatea optimă!

Există mai multe opinii diferite cu privire la cantitatea adecvată de apă necesară organismului pentru o detoxifiere, cea mai frecventă fiind de 2 l pe zi pentru o femeie şi 2,5 l pentru un bărbat. Cu toate acestea, în cazul în care în mod obişnuit nu bei multă apă, acest lucru poate fi prea mult pentru tine. Gândeşte-te la cât de multă apă consumi în mod normal şi creşte acest număr treptat, fără a consuma brusc o cantitate enormă de apă. Hidratarea adecvată este una dintre cele mai rapide şi mai simple moduri de a ajuta corpul să elimine toxinele şi să nu fie balonat.
Sfat distractiv: Adăugă suc proaspat stors de lămâie şi mentă, castraveţi sau căpşuni în apă. Acest lucru va ajuta la consumul mai frecvent de apă fiind o bucurie pentru papilele gustative şi totodată o importantă sursă de vitamine!

2.Aprovizionează-te cu fructe şi legume!00:03 / 00:10

Ştiu, ai auzit de atât de multe ori că fructele şi legumele sunt esenţiale corpului încât aproape că te-ai săturat. Dar ştii şi motivul pentru care sunt esenţiale? Fiind o sursă bogată de fibre, porţia zilnică de fructe şi legume ajută corpul la digestie, astfel încât orice toxină va fi eliminată iar procesul de digestie va deveni din ce în ce mai accelerat. Un proces accelerat de digestie înseamnă automat şi un foarte bun metabolism. Iată deci cât de important este ca după ce ţi-ai permis să consumi puţin mai multe sărmăluţe şi cârnaţi, să îţi dai voie să consumi şi mai multe fructe şi legume, pentru a restabili echilibrul de odinioară!
Sfat distractiv: 2-3 smoothie-uri pe zi pot ţine locul porţiei de legume sau fructe. Sunt mult mai amuzante de preparat şi mult mai gustoase, fără a fi nevoie să le găteşti. Castravete, avocado, măr şi portocală, un smoothie minunat şi satisfăcător care îţi va îmbunătăţi metabolismul!

3.Consumă mai mult iaurt!

De ce iaurt? Ultimele dovezi ştiinţifice atestă faptul  că iaurtul poate ajuta la menţinerea unui corp atletic. Un studiu realizat la Universitatea Harvard a constatat faptul că un consum constant de iaurt este corelat cu o greutate corporală mai mică. Un studiu mai recent a constatat faptul că schimbarea bacteriilor din tractul gastro-intestinal poate ajuta unii oameni să piardă în greutate. Iaurtul conţine probiotice care asigură bacteriile benefice din tractul gastro-intestinal, ajutând totodată sistemul imunitar.

Sfat distractiv: Consuma iaurt cu grasime de 2-3 % , si nu le consuma pe cele fara grasimi pentru ca nu o sa te ajute maim ult, din contra iti pot ingreuna detoxul.

Daca ti-au placut informatiile si doresti mai multe retede de smoothie-uri, lasa-mi un mesaj si iti voi trimite retetele mele favorite.

Articole recomandate

6 comentarii

  1. Thanks for the good article, I hope you continue to work as well.

  2. Thanks for the good article, I hope you continue to work as well.Спаситель на продажу

  3. ❤️ Alice sent you a HOT video! Click Here: http://bit.do/fSHAz ❤️

  4. ❤️ Alice want to meet you! Click Here: http://bit.do/fSLEo ❤️

  5. קמגרה למכירה בהרצליה אנשים באים אליה מהצפון, מהמרכז ומהדרום. לא לחינם נחשבת הרצליה לאחת מהערים המובילות בישראל בתחום הפנאי והבילויים. הרצליה היא עיר תוססת, עם מפגשים אנושיים רבים, דירות דיסקרטיות בחיפה

  6. Good day! I just wish to give you a huge thumbs up for your excellent information you have got here on this post. I am coming back to your blog for more soon. Good day! I just wish to give you a huge thumbs up for your excellent information you have got here on this post. I am coming back to your blog for more soon. נערות ליווי בחולון

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.