4 alimente cu proprietăți de detoxificare

Detoxificarea este un concept mai străin de noi ca niciodată în anotimpurile reci, atunci când tot ce ne dorim este să dăm iama în bunătățuri pentru a ne răsfăța după mersul prin frig. Cu toate acestea, detoxul e mai important acum, mai ales că organismul nostru nu dispune de toate legumele și fructele proaspete ale verii.

Descoperă mai jos 4 alimente care elimină toxinele, îți oferă toate substanțele nutritive de care ai nevoie, dar și energia necesară pentru a-ți desfășura sarcinile zilnice!

Sfecla roșie 

Sfecla conține un potențial imens de antioxidanți, care ne protejează de radicalii liberi, și betaină, care susține sănătatea ficatului și a căilor biliare, esențiale pentru detoxificarea întregului organism. De asemenea, sfecla protejează și sănătatea vezicii. O poți prepara în smoothie-uri proaspete sau o poți găti la aburi; în ambele cazuri, organismul tău îți va mulțumi.

Semințe de Chia

Recunoscute drept unele dintre cele mai fantastice alimente, acestea includ atât de necesarii acizi grași Omega 3, dar și o cantitate importantă de proteine, ce susțin ficatul în misiunea sa de a elimina toxinele . De asemenea, aceste alimente sunt bogate și în fibre solubile ce sprijină digestia și îmbunătățesc tranzitul intestinal. Adaugă-le în smoothie-uri, supe, budinci, salate sau în omletă.
Păpădie

Păpădia e recunoscută pentru gustul său amar și puternic și e faimoasă pentru faptul că stimulează secreția de bilă și contribuie la emulsificarea grăsimilor, susținând astfel eliminarea toxinelor liposolubile din organism. Te întrebi cum ai putea să mănânci păpădie? Integreaz-o în salate, adaugă un strop de ulei de măsline, oțet de mere sau suc de lămâie și bucură-te de gustul său special, unic!
Lămâie

E imposibil să nu ai o lămâie în frigider: fugi și stoarce-o într-un pahar cu apă, bucurându-te de superproprietățile sale de detoxificare. Aceste alimente stimulează secreția de bilă și echilibrează nivelul pH-ului din organism. Însă sucul de lămâie nu e extraordinar doar pentru detoxificare, ci susține și sistemul imunitar și menține respirația proaspătă pe parcursul întregii zile. 

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! 


Spune-mi cum ti s-a parut acest articol si daca tu folosesti vreun aliment din cele de mai sus 🙂

Articole recomandate

6 comentarii

  1. ❤️ Alice sent you a HOT video! Click Here: http://bit.do/fSHAz ❤️

  2. ❤️ Alice want to meet you! Click Here: http://bit.do/fSLEo ❤️

  3. קמגרה למכירה בהרצליה אנשים באים אליה מהצפון, מהמרכז ומהדרום. לא לחינם נחשבת הרצליה לאחת מהערים המובילות בישראל בתחום הפנאי והבילויים. הרצליה היא עיר תוססת, עם מפגשים אנושיים רבים, דירות דיסקרטיות בחיפה

  4. Hi there! I like your article, keep it up. You’re so good at what you’re doing. Also check out my blog, I’m posting some amazing content. dil nedir

  5. Good day! I just wish to give you a huge thumbs up for your excellent information you have got here on this post. I am coming back to your blog for more soon. Good day! I just wish to give you a huge thumbs up for your excellent information you have got here on this post. I am coming back to your blog for more soon. נערות ליווי בחולון

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.